Historie vanaf 1751

Over Vlietjonge Staalhandel

Vakmanschap in staal. Dat gaat bij Vlietjonge Staalhandel ver terug in de tijd. In 1751 startte onze founding father Van der Vliet in Amsterdam een staalbedrijf. We maakten de industrialisatie van Nederland mee en leverden staal voor gebouwen (die soms nog staan) en de eerste machines en huishoudelijke apparaten van ons land.

undefined

De krachten gebundeld

Wat Van der Vliet in Amsterdam neerzette, deed De Jonge in de tweede stad van ons land. In 1820 legde de Rotterdamse handelaar daar de basis voor een bloeiend staalbedrijf. In 1917 besloten beide bedrijven de krachten te bundelen. Zo ontstond Vlietjonge Staalhandel; één van de oudste staalleveranciers van Nederland.

undefined

Deel van een groter geheel

In de twintigste eeuw maakte Vlietjonge Staalhandel deel uit van meerdere concerns. Van Koninklijke Van Leer tot British Steel en Tata Steel. We sloegen onze vleugels uit met vestigingen van Heerlen tot Enschede en ontwikkelden ons tot een toonaangevende partner in de Nederlandse staalketen.


undefined

Ferm op eigen benen

Sinds 2012 is Vlietjonge Staalhandel weer een zelfstandige staalleverancier. De directie wordt gevormd door Arthur Janssen, Sander van der Paauw en Edwin van Westerlaak, die via een management buy out de aandelen overnamen van Tata Steel. We staan inmiddels ferm op eigen benen. Trots op onze historie, de blik gericht op de toekomst. Een toekomst waarin we met een flexibele, ondernemende en klantgerichte houding het verschil blijven maken voor staalgebruikers in Nederland.

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord